Matematik

Hjælp!!!

24. februar 2011 af dianafayez (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven : Firguren viser to ensvinklede trekanter ABC og A1B1C1. Nogle af målene fremgår af figuren.

bestem længden af hver af siderne A1B1 og AC.

Når AB er 5,7 og BC er 10,2

Og når B1C1 er 17,0 og A1C1 er 16,5

Har virkelig brug for jeres hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Først skal du lave en god tegning.

Find forstørrelsesfaktoren udfra de to ensliggende sider BC og B1C1 og brug den til at bestemme resten.


Svar #2
24. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

Det har jeg gjort, også får jeg 16,8??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Vis mig lige udregningen


Svar #4
24. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

altså fra B-C er der 10,2

og fra B1-C1 er der 17,0

så forstørrelsen er 16,8


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Du skal dividere de to tal.

17,0:10,2=1,67

så trekant A1B1C1 er 1,67 gange større end ABC


Svar #6
24. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

så siden A-C er 1,67?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Nej.

Har du lavet en tegning?


Svar #8
24. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Så prøv at sammenligne trekanterne

Siden A1C1=1,67AC, så AC=A1C1/1,67=16,5/1,67=9,9

Og tilsvarene er

A1B1=1,67AB=1,67*5,7=9,5


Svar #10
24. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

Så faktisk siden A1C1 er 9,5

og siden AC er 9,9


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Hvorfor vil du bytte rundt?


Svar #12
24. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

undskyld mener siden AC er 9,5 og siden A1C1 er 9,9?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Yep


Svar #14
24. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2016 af amaliemals (Slettet)

Har du denne opgave ?? 

kunne godt bruge den nemlig :D noget du vil dele 


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.