Matematik

Differential

25. februar 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En funktion f har forskriften f(x) 0 x^3 + 2e^x

vis at f er en løsning til differentialligningen y' = y-x^2 (x-3)

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2011 af maddse (Slettet)

Indsæt 

y=f =x^3 + 2e^x

og

y' =3x^2 + 2e^x


i differentialligningen og vis at højre side er lig venstre side


Svar #2
25. februar 2011 af kalokdk (Slettet)

 men hvordan viser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2011 af mathon

                            y = x3 + 2ex2ex = y - x3

                            y ' = 3x2 + 2ex = 3x2 + (y - x3) = 3x2 + y - x3 = y - x3 + 3x2 = y - x2(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2011 af maddse (Slettet)

y = x^3 + 2e^x

y' = 3x^2 + 2e^x

Indsæt i ligningen

3x^2 + 2e^x = (x^3 + 2e^x)  -  x^2 (x-3) =  x^3 + 2e^x - x^3 +3x^2 = 3x^2 + 2e^x

     y            =     y              -  x^2 (x-3)


 


Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.