Matematik

ligning for tangent

25. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: C-niveau

f(x)=7*lnx-2x^2

bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(1,f(1))

i skal ikke give mig løsningen, men vil gerne vide hvad P(1,f(1)) betyder???? hvad er det for et punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2011 af 11111111 (Slettet)

 P(1,f(1)) er et punkt der ligger på din ligning f(x)=7*lnx-2x^2. og i den punkt skal du finde ligningen for tangenten.


Svar #2
25. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

ja men hvad er det er punkt? er det (1,-2) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2011 af 11111111 (Slettet)

 Præcis


Svar #4
25. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

kan man gøre det sådan her:

f '(x)=7/x-4x

f '(1) = 3    - er 3 hældningen der hvor x er 1 så?

hvis den er det kan man vel bare sætte det ind i y=ax+b sammen med et punkt på linjen (1,-2) og finde b

-2=3*1+b

b=-5

y=3x-5 ??

det her er forresten en opgave hvor man ikke må bruge hjælpemidler, men vidste ikke helt hvordan man regner 7ln(1) ud ; /


Svar #5
25. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

ingen?:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

y = 3x-5 er korrekt


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.