Matematik

matematik, trekanter

10. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)
nu har jeg bakset med det her trekantnoget i alt for lang tid, nogen der kan hjælpe?

Problem 1 er en ligebenet trekant A=40, b=7, C=90.
Jeg har fundet B (=50). Men lige meget hvordan jeg har forsøgt at finde a og c giver det minus!
seneste forsøg: tanA=a/b : tan(40)*7=-7.9 , hvilket ikke kan passe.

Har forsøgt alle regler der gælder til ligebenede trekanter, men ingen virker. Har også prøvet med "snydemåden" på TI89, men det hjælper heller ikke. Den er solve(tan(40)=a/7,a) giver -10.5 .

Nogen der har en idé ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2005 af frodo (Slettet)

Den trekant er ikke ligebenet..

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2005 af GogO (Slettet)

brug sinusrelationerne!!!
ikke tangens

Svar #3
10. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#1 altså det der hedder right angled, jo. Det er da når C=90 at jeg skal bruge SinA=a/c osv ? #2 jeg har prøvet dem.


Det ligger simpelthen for langt tilbage :\\

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2005 af frodo (Slettet)

okay vi snakker retvinklet! Og ikke ligebenet!!!

Du skal huske at sætte din lommeregner til grader, for tan(40 deg)>0, og 7>0, altså bliver produktet større end nul

Svar #5
10. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#2 det skulle kunne løses med enten sin(A)=a/c , cos(A)=b/c eller tan(A)=a/b .. og eftersom jeg kun kender de tre er det jo kun tan(A)=a/b der kan bruges.

Svar #6
10. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#4 ah, okey. Kender ikke de danske betegnelser.
Uh, var det bare grader der var problemet? Arg, typisk >_

tak for det :) nu giver den 5.8; det er lidt bedre :)

Skriv et svar til: matematik, trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.