Fysik

gravitations kræfter

26. februar 2011 af Emma1991 (Slettet)

<p>&nbsp;en box vejer 100N, og bliver skubbet vandret med gnidningskonstanten 0.2. hvad er accelerationen, med en vandret kraft p&aring; 40N?</p> <p>jeg ved, at a=F/M betyder det, at F er kraften som p&aring;virker boxsen? for s&aring; skal jeg jo omregne de 100N til kg?&nbsp;</p>


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af hotgirl37 (Slettet)

  Er opgaven stillet sådan ordret? Jeg tvivler på at en box kan veje 100 N, som jo er en enhed for kraft ;)

I hvert fald skal du finde normalkraften Fn, gnidningskraften Fgnid, den resulterende kraft Fres og til sidst accelerationen a ved følgende formler:

Fn = m * g (fordi det er en vandret flade)

Fgnid = μ * Fn

Fres = Ftræk - Fgnid

a = Fres / m

(det hjælper at lave en tegning)

Håber du kunne bruge det :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2011 af ibrahim11 (Slettet)

#1

  Er opgaven stillet sådan ordret? Jeg tvivler på at en box kan veje 100 N, som jo er en enhed for kraft ;)

Det er en korrekt stillet opgave - masse er i kg og vægt i Newton :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 # 2 Så lærte jeg det! ;)

Ok, efter at have læst det op forstår jeg nu vægt som den tyngdekraft der bliver udøvet på boxen. I hvilket tilfælde du kan isolere massen vha. 

Ft = m * g

Resten skulle vist være det samme som i mit første indlæg


Skriv et svar til: gravitations kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.