Matematik

Brøker

26. februar 2011 af Canulle (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er halvdelen af 1 3/4 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af mathon

                     Hvad er halvdelen af (7/4) ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man finder halvdelen af noget ved at gange med (1/2) , eller ved at dividere med 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Går ud fra, at der skal stå et usynligt + mellem 1 og 3/4 (folkeskolen har for vane at skrive de her opgaver op på en dårlig måde):

1+(3/4) = (4/4) + (3/4) = 7/4.

Halvdelen:

(7/4) * (1/2) = 7/8


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Halvdelen af 1 3/4 er jo det samme som at gange med 1/2.

1/2 * 1 3/4 = 1/2 + 3/8 = 7/8


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er helt korrekt. Tallet 1 3/4 er det, man kalder et blandet tal, bestående af et helt tal efterfulgt af en brøk. Det er ikke så nemt at skrive blandede tal her i formatet med skråt divisionstegn på en entydig måde. Din tilføjelse med + mellem delene i det blandede tal gør det helt klart, hvad der menes. Dog skal man være mere omhyggelig, hvis man har stykker, hvor man skal trække et blandet tal fra noget andet, idet der så bør sættes en ekstra samleparentes omkring det blandede tal, fordi minustegnet på det blandede tal går på begge delene i det blandede tal.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2011 af mathon

  1 3/4 = 1 3/4


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.