Matematik

LINGINGER HJÆLP!!!!

26. februar 2011 af detersjovt (Slettet) - Niveau: 9. klasse

2/5x+2/5x=7

&

25y+15-16y=7y+11/2y-9

Nogen der kan skriver hvordan man regner dem.. har virkelig problemer... jeg sætter stor pris på hvis nogen hjælper mig med mellemregningerne for så kan jeg også lave de andre jeg har for.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Okay, slap lige af. Du har LIGE lavet samme spørgsmål. Det går ikke hurtigere af at du spammer forummet.

1) læg brøkerne sammen. Gang derefter med 5x på hver side. Isoler x.

2) Reducer så meget du kan. Gang derefter med (2y-9) på hver side. Løs den fremkomne 2.gradsligning.


Svar #2
26. februar 2011 af detersjovt (Slettet)

 1) det er fordi jeg har brug for hjælp

2) man kan ikke lægge brøkerne sammen for så giver det ikke det rigtige resultat

3) det ved jeg da da jeg har en facit liste


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal sætte parenteser ordentligt, så man kan se, hvad der skal divideres med hvad.


Svar #4
26. februar 2011 af detersjovt (Slettet)

 der er ikke paranteser+?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#2

Det er da ligegyldigt om du har brug for hjælp. Du må være tålmodig eller starte noget før med dine lektier. At oprette de samme tråde medfører at vi bliver decideret irriterede på dig, og så får du altså ikke hjælp til sidst. Du ser heller ikke fra alle andre, at de sidder og opretter de samme tråde, fordi der går 5 minutter før de får et svar, vel?

Du behøver derefter ikke at stille dig på bagbenene og være flabet. Hvis det er den attitude du fremlægger kan du klare dig selv. Du er ikke kongen her, og vi adlyder ikke dit mindste vink. Vi er her af egen fri vilje, fordi det interesserer os at hjælpe folk så de forstår stoffet og får mere ud af det. Dermed kan vi også hurtigt forlade skuden (eller lade en elev læse sin bog til han/hun fatter det) istedet for at hjælpe.

Du skal have skrevet nogle paranteser på, før vi kan hjælpe dig. Det kan du så passende gøre nu.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er muligvis ikke parenteser i din trykte udgave af opgaven; men så er der nok vandrette brøkstreger, der viser, hvilke led, der skal divideres med hvad.

Din sidste opgave er formodentlig

25y+15-16y = (7y+11)/(2y-9)

som er forskelligt fra 7y + (11/2)y - 9, hvilket er den måde, hvorpå det, du skrev i #0, retteligt bør fortolkes.

I stedet for, at vi skal gætte os til, hvad du mener, bør du formulere din opgave, så der ikke er tvivl om, hvorledes den skal fortolkes.


Skriv et svar til: LINGINGER HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.