Matematik

Gradtal

27. februar 2011 af adml (Slettet)

 Sidder og laver en mat. aflevering men er gået lidt i stå med en af opgaverne. Håber at der er nogen der kan hjælpe mig :)

Opgaven lyder således:

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen dy/dx = 2*x*y, og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (-1,e).

Bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter.

På forhånd tusind tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 indsæt punkterne i dy/dx , da har du hældningerne for tangenterne.

brug så at sammenhængen mellem  vinklen v som er vinklen mellem x-aksen og tangenten y = ax + b, fås ved  tan(v) = a.

Du får så to vinkler v1 og v2, hvis forskel er vinklen mellem tangenterne.

Det var lidt roddet forklaret, jeg forslår at du tegner det =)  Men det eneste du skal bruge er hældningen til tangenterne =)


Svar #2
27. februar 2011 af adml (Slettet)

 Uh mange tak! Var gået helt i stå efter at jeg havde indsat punkternes værdier i ligningen. Tror helt klart at jeg kan finde ud af det nu. Igen tak! :)


Skriv et svar til: Gradtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.