Matematik

ligninger! HJÆÆLP

27. februar 2011 af detersjovt (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 2x+1+1/2x=2/3x+3+2/3x
HVORDAN GØR MAN

6/5y - 3/4Y = 10

HVORDAN GØR MAN

sætter pris på hvis nogen hjælper mig med mellemregningerne... :]


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Isomorphician

Hint: Fællesnævner


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af mette48 (Slettet)

2x+1+1/(2x)=2/(3x)+3+2/(3x)   gang alle led med fællesnævneren, som her er 6x

forkort derefter brøkerne, så nævnerne forsvinder

----------------------

eller ser det sådan ud

2x+1+1/2 x=2/3 x+3+2/3 x         gang alle led med 6, så forsvinder brøkerne og du får en almindelig ligning


Skriv et svar til: ligninger! HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.