Matematik

Gennemsnitlig årlige procentvise stigning.

27. februar 2011 af 4220Simone (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder her med en opgave som jeg bare ikke kan finde ud af!

Den lyder således:

Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i prisen for en billet til
Roskilde Festival i 9-årsperioden 1994-2003.
 

Hvordan gør jeg det? Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Isomorphician

(samlet procentvis stigning) = (1 + r)9

isoler r


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal kende billetpriserne også. Dernæst findes den årlige procentvise stigning r af

(1+r)n = Kn/K0


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af mette48 (Slettet)

pris 1994 * (1+x)(2003-1994) = pris 2003

hvor x er stigningen

Da oplysningernes antal er overvældende må du selv klare resten


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af SuneChr

Det kan gøres på flere måder, og med flere resultater, men som du skriver det her, ville jeg først regne stigningen ud fra 1994 til 1995 ( i % ). Dernæst fra 1995 til 1996 ( i % )  ..........................  fra 2002 til 2003 ( i % ).

Lægge disse 9    %-er sammen og dividere med 9.


Svar #5
27. februar 2011 af 4220Simone (Slettet)

okay, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2016 af amaliemals (Slettet)

Har du opgaven ?? 


Skriv et svar til: Gennemsnitlig årlige procentvise stigning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.