Kemi

Maximal koncentration

27. februar 2011 af carmeny (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En person indtager en ecstasypille og efter 2 timer er konc. af ecstasy i blodet maximal. Herefter nedbrydes stoffet ved en 1. ordens reaktion med en T1/2 på 8 timer. Personen blod testes 13 timer efter at den max konc af ecstasy i blodet er nået og man finder en konc af ecstasy på 75 (mikrogram)/Liter.

1) Beregn, hvor stor den maksimale konc af ecstasy har været i personens blod??

Jeg har brugt min viden omkring første ordens reaktion til at finde k:

T1/2 = ln(2)/k --> k = ln(2)/8 --> k = 0.087

Jeg kender formlen for 1. ordens reaktion:

[A] = [A]0 * e^(-k*t) 

Jeg ved bare ikke hvilke tal jeg skal sætte ind. Jeg får et meget urealistisk tal når jeg for eksempel sætter [A]0 = 75.

Nogen der vil hjælpe, meget hurtigt!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af kuerten15

Du skal bestemme [A]0.



Svar #2
27. februar 2011 af carmeny (Slettet)

 nåååååååår, haha - ej tusind tak for hjælpen!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af Penjen (Slettet)

Hvordan bestemmer man [A]0?

Har været syg da vi gennemgik det. :-/


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2013 af kuerten15

[A] = 75, ellers har du de øvrige værdier opgivet.


Skriv et svar til: Maximal koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.