Kemi

Reaktionsskema og idealgasligning

27. februar 2011 af JanneB (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig?

Min opgave er: Hvor mange liter dioxygen frigøres, når en plante fremstiller 1,0 kg glukose ved fotosyntese (20 grader C og 101 kPa)?

CO2 + H2O --> C6H12O6 + O2

Afstemt:

6CO2 + 6H2O --> C6H12O6 + 6O2

Jeg har fået af vide at jeg skal bruge idealgasligningen V = p*V/R*T og derefter leve en beregning m, M og n ud fra reaktionsskemaet (afstemt).

Når jeg bruger idealgasligningen vil jeg mene at jeg skal omregne 1kg glucose til L. V i ligningen er jo volumen (L). Men jeg kan ikke helt få V til at stemme.

Hilsen

J


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

I det afstemte reaktionsskema kan du se at stofmængdeforholdet mellem dioxygen og glukose er 1:6. Dvs. 

6n(glukose) = n(O2)

 n(glukose) = m(glukose) / M(glukose)

V(O2) = n(O2)*R*T / p = 6*m(glukose) * R*T / M(glukose) * p = ______

M(glukose) er selvfølgelig molarmassen af glukose som du bestemmer med det periodiskesystem.


Skriv et svar til: Reaktionsskema og idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.