Matematik

Længdestreger eller numerisk værdi?

27. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

I formlen for afstand mellem punkt og linje samt i formlen for afstand mellem vindskæve linjer (begge dele i rummet) er jeg i tvivl om, hvad de lodrette streger betyder .. Er det længdestreger eller numerisk værdi?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Vi har for nylig gennemgået samme bevis. Nogle gange er de numerisk værdi, for at sikre at længderne ikke bliver negative, andre gange er det vitterligt længder. Men egentlig er længde jo også bare en numerisk værdi for en størrelse, der består af flere komposanter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2011 af Duffy

numerisk værdi


Svar #3
27. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Både det over og under brøkstregen?


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der er tale om en vektor a , betegner |a| længden af vektoren. Hvis der er tale om et tal x, betegner |x| den numeriske værdi af x, altså værdien af x, hvor der ses bort fra fortegnet , dvs |x| = √(x2) . Afstande og længder vil normalt være ikke-negative tal, hvorfor numerisk-tegnet | | ofte indgår i afstandsformler.


Svar #5
28. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Okay, vil det så sige, at i formlen

dist(m,p) = | vektor r x vektor PoP | / |vektor r2|

er de lodrette streger over brøkstregen numerisk-tegn og under brøkstregen er der tale om længde?


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er tale om længden af en vektor i begge tilfælde.


Svar #7
28. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet)

 Okay, og samme tilfælde i formlen

dist(m1,m2) = |vektor n * P1P2| / |vektor n|

(her prik i stedet for krydsprodukt) 

??


Brugbart svar (2)

Svar #8
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, her er der tale om den numeriske værdi af et skalarprodukt i tælleren. Skalarproduktet selv kan være negativt, så formlen skal bruge den numeriske værdi af skalarproduktet.


Svar #9
28. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet)

 Okay, mange tak! Nu er jeg med :)


Skriv et svar til: Længdestreger eller numerisk værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.