Matematik

køretur

27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej!

Jeg skal udregne hvor meget Kurt køre. Han køre mellem Bøgelund og Elmedal (9.48 - 10.08) hvilket jeg har udregnet til 1 time og 56 min. 

Der er 18 km mellem Bøgelund og Elmedal og har udregnet gennemsnitshastigheden til: 18 km/ 1,56 tim = 11,53 km/t

Jeg skal finde ud af hvor lang tid han er om at køre på 75 km/t og tror det er 18 km/ 75 km/t= 0,24 timer

endeligt skal jeg finde gennemsnitshastigheden for turen på 55 min som jeg har udregnet til 18 km/t/0,55 tim. = 32,72 km/t

Jeg er ret usikker på mine resultater og håber nogen kan hjælpe :) Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

vent, vent og vent.

Hvordan kan tiden fra 9:48 til 10.08 være 1 time og 56 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af AMelev

ad 1) Enig jeg kan også kun få det til 20min. Men ud over den fejl laver du også en anden, som går igen i 3)
1 time og 56 min er IKKE 1,56 time og 55 min er IKKE 0,55 time, men 56/60time = 0,93 time

2) er OK, men du skal nok regne de 0.24 time om til minutter og husk også her, at der kun er 60 min i en time.


Svar #3
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 så 1 time og 56 min. er 1,93? 


Svar #4
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Har fået dette:

a) 20 min.

b) 20/60= 0,33   18km/0,33tim= 54,54 km/t

c) 18 km/ 75 km/t= 0,24 (kan jeg ikke bare skrive det?)

d) 55/60 = 0,92   18/0,92 = 19,57 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 For at finde km/it dividere du strækningen med tiden (i timer).

Dvs. at du skal omregne 20 min til timer ved at dividere med 60, som du også gør.

20/60 = 0,33

Nu har du:

20 min = 0,33 timer 

Og nu kan du så regne hans fart ud i km/t ved at:

18 km/0,33 timer = 6 km/it er gennemsnitsfarten!


Svar #6
28. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #5: så 18/0,92 er ikke 19,57? 

Hvordan kan du få 18/0,33 til 6? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. februar 2011 af AskTheAfghan

#4.

Det hele er korrekt.

Kurt kører fra Bøgelund til Elmedal på 20 min. Der er 18 km mellem Bøgelund og Elmedal.

          - Omregning fra minut til time:

                       20 min * (1 time/60 min) = 0,33 time

         - Gennemsnitshastigheden:

                    18 km/0,33 time = 54 km/t

- Hvor lang tid det tager for Kurt til at køre fra Bøgelund og Elmedal på 75 km/t:

                    18 km/x = 75km/t                               <=>

                               x  =  18 km / 75 km/t               <=>

                                x =  0,24 time                          <=>

                                x = 14 minutter og 24 sek.

Kurt kører fra Bøgelund til Elmedal på 55 min. Der er 18 km mellem Bøgelund og Elmedal.

          - Omregning fra minut til time:

                          55 min * (1 time/60 min) = 0,92 time

          - Gennemsnitshastigheden:

                  18 km/ 0,92 time = 19,57 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Når ja korrekt... min fejl.

Skulle enten have ganget med 3 eller have lavet begge resultater om til brøker... 

#7 helt korrekt.


Skriv et svar til: køretur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.