Matematik

hjælp

28. februar 2011 af S44R4H (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal lave en gennemgang og forklaring af beviset for at siden og diagonalen i et kvadrat er inkommensurable.

Er er evt nogen der kan hjælpe mig med det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man antager, at √2 kan skrives som en uforkortelig brøk mellem to heltal, og kommer så frem til en logisk modstrid.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2011 af NejTilSvampe

..


Svar #3
28. februar 2011 af S44R4H (Slettet)

 okay tak 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2011 af SuneChr

Du skal vise, at √2 ikke er et rationalt tal, altså et tal, som kan skrives p / q, hvor p og q er hele tal, q ≠ 0.

Antag at √2 = p / q er en uforkortelig brøk. Da skal p2 / q2  = 2 ⇒ p2 = 2q2. Viser at p er lige. p kan da skrives p = 2t, (t helt tal)  så vi har da:  4t2  =  2q2  ⇒ 2t2 = q men q er da lige, og vi gik i starten ud fra, at p / q var uforkortelig.

√2 er da bevist at være irrational. Overføres dette til måling af kvadratets side = 1 (volder ingen problemer) er det straks vanskeligere, at måle diagonalen = √2, som er irrational og derfor "umålelig".


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.