Matematik
integralregning
To funktioner f og g er bestemte ved:
f(x) = x^2 - k*x og g(x) = k * x
K er et positivt tal . Graferne for f og g afgrænser en en punktmængde M , der har et areal.
Bestem K , så arealet af M er 36
Hvordan skal de regnes ud,
Svar #1
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Løs først ligningen f(x) = g(x) til bestemmelse af integralets grænser a og b. Punktmængdens areal er
A(M) = a∫b (g(x) - f(x)) dx
Dette areal er en funktion af k. Bestem nu k, så A(M) = 36 .
Svar #2
01. marts 2011 af Krabasken (Slettet)
Find skæringspunkterne S1 og S2
Integrer (f - g) fra x1 til x2
Sæt = 36 og find K
Svar #3
01. marts 2011 af Nadiakb (Slettet)
Når jeg løser f(x) = g(x) , får jeg grænserne til x = 2* K or x = 0
Men hvordan skal jeg bestemme K, da der er endnu en ubekendt i vores først grænse. Skal 36 sættes i nogle af løsningerne eller ej
Svar #5
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Du skal så løse ligningen
0∫2k (g(x) - f(x)) dx = 36 , dvs
0∫2k (2kx - x2) dx = 36 ,
der er en ligning i k.
Svar #6
01. marts 2011 af Nadiakb (Slettet)
Har lige fået k = -11,2222 Kan det godt passe eller er den totalt forkert
Svar #8
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6 , #7
Overvej, hvad der står i opgaven: k er et positivt tal .
Det bliver et pænt, helt positivt tal.
Svar #9
01. marts 2011 af Nadiakb (Slettet)
Tusind tak for jer begge to. Har lige løst den og fik den rigtig svar:))
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
