Matematik

Ligninger.

02. marts 2011 af mlouiseat (Slettet)

Hej alle.

Jeg sidder med 2 ligninger som jeg bare ikke kan få løst, jeg håber i vil hjælpe mig med hvordan de skal regnes ud..

1). 4x-3= x + 7 1
                2        2

2). (x-2)² = x(4+x)

- Tak på forhånd, og fortsat god dag.
Knus, Louise.


Svar #1
02. marts 2011 af mlouiseat (Slettet)

Ps. x og 7 1 Er brøker.
      2           2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2011 af padirts (Slettet)

 2) du ved, at (a-b)2=a2+b2-2ab, så der skal du blot sætte de kendte værdier ind. x(4+x) bliver 4x+x2, og herfra skal da bare isolere x


Svar #3
02. marts 2011 af mlouiseat (Slettet)

Har jeg så forstået det rigtigt når jeg gør sådan her...

x²-2² = 4x+x². .. ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af pige24 (Slettet)

(x-2)^2=x(4+x)

x^2+2^2-2x=4x+x^2

2^2-2x=4x

2^2=6x

4=6x

1,5=x

Med forbehold for fejl.


Svar #5
02. marts 2011 af mlouiseat (Slettet)

Tak for det :-)

Men ved du ikke hvordan man løser A. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Hedder ligningen 4x-3=x/2+7 1/2?


Svar #7
02. marts 2011 af mlouiseat (Slettet)

Ja det gør den.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2011 af Walras

#4 Der er en fejl i brugen af kvadratsætningen..

(x-2)^2=x(4+x) <=>

x^2-4x+4=4x+x^2 <=>

4=8x <=>

x=1/2

#0 Er du sikker på, at du har skrevet den anden ligning korrekt op?


Svar #9
02. marts 2011 af mlouiseat (Slettet)

Altså jeg tror at #6 version er mere korrekt.

 4x-3= X/2 + 7 1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2011 af Walras

7(1/2)

er en smule mærkelig notation, hvorfor ikke skrive 7/2 eller for den sags skyld 15/2, hvis det er 7.5, du mener. Den anden notation giver ikke rigtig mening, så er du sikker på, at det skal skrives sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Er ligning 1 ikke en andengradsligning?


Svar #12
02. marts 2011 af mlouiseat (Slettet)

Ligningen er skrevet sådan i mit hæfte og det er jeg helt sikker på den er.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ligningen er tilsyneladende en 2.-gradsligning; men leddene med x2 forsvinder jo, så det reduceres til en sædvanlig lineær ligning.


Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.