Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af optimale priser og mængder?

03. marts 2011 af j4ze (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal beregne den optimale pris og mængde af to givne produkter.

Jeg har følgende oplysninger: 

Efterspørgselsfunktioner:
Q1=(285-P1)/5
Q2=(275-P2)/3

Variabel omkostningsfunktion:
TVC=5(Q1+Q2)+0,075(Q1+Q2)

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2011 af EMosegaard (Slettet)

Jeg er lidt rusten i optimering, men jeg gir' det lige et skud;

For at løse opgaven, skal du finde MR og MC.

MC finder du ved at differentiere TVC (TVC'=MC)

For at finde MR, skal du først finde prisfunktionen. Dette gøres ved at isolere P i en af de opgivet efterspørgselsfunktioner.

MR finder du ved at tage den dobbelte hældning af prisfunktionen.

Herefter sætter du MC = MR (her hvor graferne skærer hinanden) og isolere Q. Det fundne Q er din optimale mængde. Den optimale pris finder du ved at indsætte Q i din prisfunktion.

Jeg håber det virker ;-)


Svar #2
03. marts 2011 af j4ze (Slettet)

 Jeg er blevet meget klogere efter dit svar, tak. 

Nu kommer problemet bare at det er 1000 år siden jeg har differentieret, så jeg kan ikke lige hitte ud af hvad min TVC blir :S


Svar #3
03. marts 2011 af j4ze (Slettet)

 Umiddelbart ville jeg gange paranteserne ud først, så der kom til at stå:

5,075x + 5,075y

Og så vidt jeg husker ryger x og y jo bare væk når man differentiere, men så blir resultatet jo bare 10,15?

Det virker næsten lidt for let....


Skriv et svar til: Beregning af optimale priser og mængder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.