Matematik

Proportionalitet?

03. marts 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der løber vand fra en vandhane ned i et badekar med en hastighed på 0,4 L/s.
Bundproppen i badekarret er lidt utæt, så vandet løber samtidigt ud af badekarret med en hastighed, der er proportional med vandmængden i badekarret (målt i L). Det oplyses, at proportionakonstanten er 0,001s^-1

a) Indfør passende variabler, og opstil en differentialligning, der beskriver, hvordan vandmængden i badekarret ændrer sig med tiden.

Håber I kloge mennesker kan hjælpe mig!!  :o)  Afleveringen er til i morgen, så jeg håber meget at modtage noget hjælp i aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af AMelev

y = mængden af vand i badekarret/L

Opfyldningshastighed dy/dt = ...... det, der løber i - det, der løber ud

Så skal du bare bruge de oplysninger, der er givet.


Svar #2
03. marts 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet)

Sorry, men det fangede jeg ikke meget af?  ;o)   Jeg er desværre temmelig lost i den opgaven...

Kan du være lidt mere specifik?  Det ville være super  :o)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af AMelev

Der løber vand fra en vandhane ned i et badekar med en hastighed på 0,4 L/s (Hastighed for det der løber i)

... vandet løber samtidigt ud af badekarret med en hastighed, der er proportional med vandmængden i badekarret (målt i L) y. Dvs. k·y

Det oplyses, at proportionakonstanten k er 0,001s-1

Hastigheden af det, der løber ud, skal trækkes fra hastigheden af det, der løber ind - idet du så får opfyldningshastigheden (det, der bliver i badekarret).


Svar #4
03. marts 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet)

Det ser super ud  :o)  Men hvordan kommer jeg videre derfra?  


Svar #5
03. marts 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet)

Hele opgaven er da ikke besvaret der, er den ? :$


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2011 af AMelev

Nej - du skal sætte tingene sammen til dy/dt = ......


Skriv et svar til: Proportionalitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.