Matematik

Ligninger

03. marts 2011 af saadian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg har problemer med at regne disse ligninger, er der nogen der kan forklare mig det, da jeg har glemt det. :(

-1/2(2x-4)=2

7-2x=3x-3

En legeplads af form at en rektangel har et areal på 200 m2 , og desuden er den 3m længere end den er bred .Find længde og brede med 10 cm's nøjagtighed. 

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af NejTilSvampe

 En legeplads af form at en rektangel har et areal på 200 m2 , og desuden er den 3m længere end den er bred .Find længde og brede med 10 cm's nøjagtighed.

L*B = 200

L = B + 3

(B + 3)*B = 200

B^2 + 3B - 200 = 0 

Løs andengradsligningen mht. B. Sæt det/de B du finder ind i L = B + 3 og bestem dermed L.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2011 af mette48 (Slettet)

-1/2(2x-4)=2              gang 1/2 ind i parentesen (husk -parentesen)

                                   hæv -parentesen

                                   træk 2 fra på beggesider af =

                                  del med tallet foran x

7-2x=3x-3                læg 2x til på begge sider

                                læg 3 til på begge sider

                                del med tallet foran x


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.