Matematik

optimering

04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

  Opgave:
Ved produktion af x vareenheder er omkostningerne O(x) bestemt ved O(x)= x^2+40x+1600
X ligger mellem 0 og 50
Gennemsnitsomkostningerne er givet ved O(x)/x
Bestem det antal producerede enheder, der gør gennemsnitsomkostningerne mindst.
Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af mathon

                              og(x) = x + 40 + (1600/x)

                              og'(x) = 1 - 1600/x2 = (x2-1600)/x2

ekstremum
kræver
                              og'(x) = ((x+40)·(x-40))/x= 0         og      0<x<50


Svar #2
04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

 okay så laver jeg monotonilinje og finder der  hvor den er minimal ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2011 af mathon

Jo


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.