Matematik

Centervinkel i cirkeludsnit?

04. marts 2011 af 1949 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde arealet af en cirkel, hvor korden=12cm og radius=8cm.

Hvordan finder jeg centervinklen? Skal bruge den til at regne cirkeludsnittet, så jeg kan finde arealet af cirklen, men kan ikke finde den i formelsamlingen, der står bare arealet for et cirkeludsnit :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Korden k danner sammen med radierne r til dens endepunkter en ligebenet trekant. Centervinklen θ kan da findes af

sin(θ/2) = (k/2)/r = k/(2r)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Lav en tegning.

Indtegn radius til begge ender af korden.

Tegn radius vinkelret på korden

sin(v/2) = (1/2 korde) / radius


Svar #3
04. marts 2011 af 1949 (Slettet)

 Tusinde tak for hjælpen! :o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2013 af ahmad0942 (Slettet)

Hvis du kun skal finde arealet af cirklen, skal du såmen bare bruge formlem

r^2*PI=T

Hvor T er arealet af cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men læs nu hele opgaveteksten. Det drejer sig om et cirkeludsnit.


Skriv et svar til: Centervinkel i cirkeludsnit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.