Kemi

Fortyndning..

05. marts 2011 af 215 (Slettet)

Jeg er kommet ud for et lille problem..

jeg har lavet et eksperiment hvor jeg har har haft en opløsning på 1 L, og  fra denne har jeg lavet 5 opløsninger på 25 mL, hvor fordellingen af stamopløsningen er forskellig. altså

kolbe 1: 2,5mL Stamopløsning + 22,5 vand

kolbe 2: 5 mL stam + 20 mL vand  

osv.. mit problem er så hvordan jeg skal beregne koncentrationen af fortydningen, hvis jeg beregner koncentrationen for 1L og derefter beregner fortynding for jeg samme koncentration, hvilket ikke giver mening..


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2011 af mathon

                          kolbe         fortyndingsfaktor                    koncentration

                             1           0,0025/0,025  = 0,1                     0,1·cstam

                             2           0,005/0,025    = 0,2                     0,2·cstam

                             3           0,007,5/0,025 = 0,3                     0,3·cstam

                             4           0,010/0,025    = 0,4                     0,4·cstam

                             5           0,0125/0,025  = 0,5                     0,5·cstam


Svar #2
05. marts 2011 af 215 (Slettet)

Ahh... nu kan jeg se det, jeg lavede det samme før men forstod ikke at den ændrede sig, men kan jeg se at den øndrede 10 potens.. :D


Skriv et svar til: Fortyndning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.