Matematik

HJÆLP

05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

hej

Jeg har brug for hjælp.

Når jeg solver (-4=0,0015x^2-0,00666x+0,522,x) burde jeg få to punkter i følge min lærer.

Men min lommeregner siger at det er falsk?

Gider i hjælpe?

Forresten -4 er en differentieret version af funktionen :-4x+45, og 0,0015x^2-0,00666x+0,522 er en differentieret version af funktionen 0,0005x^3-0,00333x^2+0,522x+28

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af peter lind

Der er mulighed for 0, 1 eller 2 løsninger til en andengradsligningen. I den ligning du angiver er der ingen. Se evt. http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Svar #2
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

jamen hvordan i alverden får jeg så fat på de punkter? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2011 af peter lind

Er der ikke noget du har misforstået i den opgave ? Hvorfor skal du løse ligningen (-4x+45)' = (0,0005x3-0,00333x2+0,522x+28)' ?


Svar #4
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

Jeg har en grund med punkterne A(0,0)    B(0,31)   C(45;35)   D(50;0)

der løber en å igennem denne grund. Jeg skal bestemme den mindste afstand fra åens bred til linjestykket BC.

Åens funktionsforskrift (dvs. den som er tættest linjen) er: 0,0005x3-0,00333x2+0,522x+28. Linje BC er -4x+45.

Min lærer fortalte mig at jeg først skal differentiere de to funktioner, og derefter sætte dem lig hinanden. Så vil jeg få to punkter, hvor jeg så skal sætte det punkt ind, som er tættest BC linjen, i x'ets plads i åens funktion, derefter skal jeg arbejde med formlen afstand fra punkt til linje. Men jeg kan simpelt hen ikke komme videre. Fordi jeg ikke kan finde de to punkter, netop fordi min lommeregner siger det er falsk! :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2011 af peter lind

Problemet med metoden er at der også er mulighed for at du kan få en løsning, hvor du skifter fortegn på den ene af funktionerne. Prøv i stedet at løse ligningen -(-4x+45)' = (0,0005x3-0,00333x2+0,522x+28)'


Svar #6
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

hvad betyder det her ' ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2011 af peter lind

Differentiation


Svar #8
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

okey det har jeg, men denne gang siger den syntax :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2011 af peter lind

Hvis din lommeregner skriver en syntax fejl, betyder det at du ikke har taste formlen ind på en måde som din lommeregner kan forstå. Da din lommeregner har accepteret din første indtastning, skal du gå ud fra den, hvor du blot ændrer -4 til 4


Svar #10
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

Jeg har prøvet med alt, den vil simpelthen ikke :( Jeg er ved at blive sindssyg


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2011 af peter lind

Jeg har desværre ledt dig på vildspor med det forslag om fortegnsskifte. Det at der ikke er nogen løsninger betyder så at afstanden fra linjen til åen er monoton. Afstanden d fra linjen y = -4x+45 <=> (y+4x-45)/kvrod(17) til et punkt P med koordinaterne (x,y) kan så findes som d = |y+4x-45|/kvrod(17). Er P et punkt på åens bred giver dette d = |0,0005x3-0,00333x2+0,522x+28 +4x+45|/kvrod(17)  Dit resultat med ingen løsninger betyder så at afstanden er monoton. Hvis afstanden for en tilladt værdi for x bliver 0, er facit 0, ellers må du se på grænser for hvad x og y må være for at det giver en mening. Jeg vil anbefale dig at lave en graf for den lineære ligning  samt for åen i samme plot for at få et overblik.


Svar #12
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

her er min tegning :S


Svar #13
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

okey jeg kan ikke vedhæfte filen. Men jeg har lavet en graf, dog kan jeg stadig ikke finde løsningen på opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. marts 2011 af peter lind

Det er begrænset hvilken type filer netportalen vil acceptere. Kan du ikke kopiere den over til en doc fil eller en pdf fil.


Svar #15
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Svar #16
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

jeg har lige fundet af af at forskriften for linjen BC er 4x -45y + 1395 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. marts 2011 af peter lind

Jeg kan ikke læse din fil. Kan du ikke gemme den i doc formatet ?

Det er nu nok overflødig. Med den ændrede værdi af den lineære funktion har andengradsligningen to løsninger.

Du bør finde ud af hvordan din lommeregner fungerer under alle omstændigheder; men som en nødløsning, kan du få den udregnet på siden http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme opgave, som du kører i den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=981713 , hvor du også har fået udførlig hjælp. Den mindste afstand skal søges i et af intervallets endepunkter.


Svar #19
05. marts 2011 af 8745 (Slettet)

Jeg takker jer begge for hjælpen


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.