Matematik

gennemsnitsfart

05. marts 2011 af 9560Jensen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey har lidt problemer med en opgave.

Er ikke så god til det med gennemsnits fart osv.

Opgaven lyder :

En drenge kører 28km/t. hvor langt kommer han på 2 timer og 45min.

nogen der kan hjælpe ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af peter lind

s = v*t, hvor s er strækningen v er hastigheden og t er tiden.


Svar #2
05. marts 2011 af 9560Jensen (Slettet)

OKay tusind taak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Han bruger 1 time på at køre 28 km.

1 time = 60 minutter

2 timer og 45 min. = 2*60 (180) + 45 = 225 minutter 

1 min. = (28/60) = 0,46... 

225 min. = (225*0,46...) = 105 km.


Svar #4
05. marts 2011 af 9560Jensen (Slettet)

Tusind mange taak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2011 af peter lind

#3    225 min = 105 km ?

2 timer+45 min = 2 timer +  3/4 time = 2,75 timer

s= 28 km/timen* 2,75 timer =


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

#5
 

Arhhh, 2*60 er selvfølgelig (120) + 45 = 165 min

Derfor 165*0,46... istedet 

Facit er derfor 77 km. 

Jeg beklager fejlen


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2011 af peter lind

#6 Der er også problemer med enhederne et antal minutter kan ikke være lig et antal km


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

77km/2,75 timer

Så glad? :-)


Svar #9
05. marts 2011 af 9560Jensen (Slettet)

Super hehe taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Han kører 28 km på (1 time =) 4 kvarter

Det bliver 7 km på 1 kvarter

Og på 11 kvarter (2t 45m) får vi 77 km.

- Af og til kan lidt logisk tænkning være nemmere end formler . . .


Skriv et svar til: gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.