Matematik

Gennemsnitstemperaturen

05. marts 2011 af HMDNDM (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej.......

Et døgnns grddage-tal beregnes som det, døgnest gennemsnittempreatur er mindre end 17 grader. Et døgn, hvor gennemsnitstemperaturen er 10 grader, vil altså give 7 graddage. 

Hvad er gennemsnitstemperaturen i september. 

(Graddage)

September..........136 

Håber i kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Forstår ikke opgaven - har du skrevet rigtigt?


Svar #2
05. marts 2011 af HMDNDM (Slettet)

 ja, skrevet det der står i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2011 af peter lind

Graddagetal = t-17

kaldes gennemsnitstemperaturen for dag i for ti  og gradtallet for dag i for gi har du at månedens gradtal G er givet ved

G = g1+g2 + .... g30 = t1 -17 + t2-17 + ... t30-17 = (t1+t2+t3 + ... t30)-30*17

Brug dette til at finde summen af døgnenes middeltemperatur


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2011 af mette48 (Slettet)

graddagetal=17-t

summen af graddagetal for september er 30*(17-tmiddel)

30*(17-tmiddel)=136                 isoler tmiddel


Skriv et svar til: Gennemsnitstemperaturen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.