Fysik

Brintspektrum

06. marts 2011 af yas-03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg er igang med en fysik rapport som omhandler brintspektrum. Jeg kan bare ikke huske én ting. Når en elektron hopper fra den ene skal til den anden, hvordan var det så at man beregnede bølgelængderne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der udsendes en foton med en energi svarende til energiforskellen mellem de to elektrontilstande.

Efoton = h·f = hc/λ , så

λ = hc / Efoton


Svar #2
06. marts 2011 af yas-03 (Slettet)

Nu har jeg pøvet som du havde skrevet. Mit resultat gav ikke det som det burde. Det egentlige resultat skulle beregnes til at være 656,28 men jeg fik noget helt andet da jeg beregnede det.

E= h*f dvs. -1,50- (-3,40) = 1,9 dvs. f= E/h dvs. f= 1,9/4,14= 0,45 dvs. λ= c/f dvs. λ= 3*10^8 m*s-1/0,45 = 666666,7

Det burde ikke give 666666666,7 men 656,28, det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du overvejet, hvad dine enheder på de forskellige trin i dine udregninger? Det er jo umuligt at følge med, når du bare ignorerer enhederne.


Svar #4
06. marts 2011 af yas-03 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Brintspektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.