Matematik

Sinusrelationer

06. marts 2011 af mig62 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forklar nu, hvorfor det gælder

sin65/a = sin 81/10 = sin 34/c

Hvad søren menes der med det?

Skal jeg tegne en trekant og regne de manglende sider ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Hvorfor spørger du om det?

Er det et svar du har fået på en opgave eller hvad?


Svar #2
06. marts 2011 af mig62 (Slettet)

nej opgaven lyder:

 Forklar nu, hvorfor det gælder

sin65/a = sin 81/10 = sin 34/c

Men har lige overset opgaven ovenover hvor der er tegnet en trekant med de opgivne mål

Jeg tænker lidt at jeg så nok skal forklare hvorfor sin65/a = sin 81/10 = sin 34/c - eller hvad????


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Ved du hvad, jeg vil ikke beskeftige mig med en så dårligt beskrevet opgave.

Hele opgaveteksten med tegningsom den står i teksten, ellers ingen hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2011 af SuneChr

# 0 :   sin65/a = sin 81/10 = sin 34/c

Det ser ud til, at opgaven lægger op til et sjette trekantstilfælde, hvor alle tre vinkler er givne. I sådan et tilfælde, vil det ikke være muligt at bestemme en trekant alene ud fra de tre vinkler. Derfor får vi oplyst, at siden b = 10, og kan så finde de øvrige stykker v.hj.a. dén oplysning.

Vinkelsummen er rigtig nok = 180o.


Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.