Kemi

oxidationstal

06. marts 2011 af karee (Slettet)

 jeg er i gang med at afstemme reaktionen:

   +7            +3               +4            +4

<span lang="EN-US" style="font-size:11.0pt;line-height: 115%;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font: minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">MnO4- + 3C2O42- → MnO2 + 3CO2   

red = mn går ned med 3

ox = c går op med 1

ladninger:

V = -7

H = 0

 dvs der skal være 7 OH- på højre side. mit spørgsmål er så, hvor mange vand jeg skal have på venstre side. for jeg kan ikke have 3,5 H2O, eller kan jeg??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af 215 (Slettet)

 nu har jeg ikke lige set om der er nogle fejl.. men du kunne gange det hele med 2 


Svar #2
06. marts 2011 af karee (Slettet)

 du mener OT tallerne eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Nej.. jeg mener istedet for give 7OH - så giv 14 OH - , så vil det passe med 7 H2O.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2011 af 215 (Slettet)

 MnO4- + 3C2O42- → MnO2 + 3CO2
=>

2MnO4- + 6C2O42- → 2MnO2 + 6CO2


Svar #5
06. marts 2011 af karee (Slettet)

 nå okay .. tak for hjælpen.


Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.