Fysik

mekanik

06. marts 2011 af kritiko (Slettet)

1. Beregn tyngdekraften på en lastbil med massen 21 ton.

beregn tyngdekraften på et hydrogenatom (m=1,66*10-27 kg)

2. en vægt måler egentlig tyngdekraften, men da

m = Ftyn/g

kan vægtens skala inddelses i kg.

tyngdekraften på maria fra roskilde er 707 N. Hvad viser badevægten, når hun stiller sig på den?

Maria tager sin badevægt med på ferie, hvad viser vægten ved ækvator? hvad ville marias badevægt vise på månen?

Find i databogen tyngdeaccelrationen på mars. hvad vil badevægten vise på mars.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 det handler kun om at indsætte i formlen F = mg

husk at tyngdeaccelerationen ved ækvator og på mars er forskellig fra vores g = 9,82 m/s^2


Skriv et svar til: mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.