Matematik

differentialligning

07. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået en opgave hvor jeg skal gøre rede for at funktionen:

f(x)=2e1/2x^2-1

er en løsning til til differentlialligningen:

f´(x) = xf(x)+x

Er der ikke nogen der vil prøve at forklare hvordan man skal gøre det sådan trin for trin med udregning af højre og venstre side, hvad man skal gøre først osv. altså så detaljeret som muligt..

Det her er helt nyt for nemlig og er ret forvirret over det


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2011 af mathon

                    differentier først f(x)

     


Svar #2
07. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 Okay ;) hvad så derefter ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. marts 2011 af mathon

               skriv den


Svar #4
07. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 f´(x) = 2ex kan det passe?

eller 

f´(x) = 2*x*ex

?


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. marts 2011 af mathon

             f(x) = 2e1/2x^2 - 1   

             2e1/2·x^2 = (f(x) + 1)

.
   differentiation af sammensat funktion:

             f '(x) = 2·e1/2·x^2 · ((1/2)x2) ' = 2·e1/2·x^2 · x  =  (f(x) + 1)·x  =  x·f(x) + x


Svar #6
07. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

Tror du du kunne forklare det med ord, er nemlig ikke helt med på hvad det er du har lavet :S


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.