Matematik

HJÆLP:(

07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

Hej!!

Jeg har et punkt (7,91367;30,29) og jeg skal beregne afstanden mellem disse to linjer:

-7x+350 (den linje som er længst væk fra x aksen)

0,0005x^3-0,0333x^2+0,522x+28. ( funktionen som er tættest x aksen)

Jeg ved simpelthen ikke vhordan jeg kommer videre..

Jeg skal finde den mindste afstand imellem disse to funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Altså afstand mellem punk og linje, eller afstanden mellem  2 funktioner ?


Svar #2
07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

afstand mellem punkt og linjen (-7x+350)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Distanceformlen dist(p,l) = Iax+by + cI/sqrt(a^2  + b^2)

a ,b, c er funktionens a,b og c værdier

x,y er punktet..


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2011 af mathon

      

              afstanden mellem punktet P(xo,yo) og linjen
                       
                                             L:   y = ax + b
              er

                                   dist(L,P(xo,yo)) = |a·xo - yo + b| / √(a2+1)


Svar #5
07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

de informationer har jeg også men jeg kan ikke kommer videre :S

hvordan sætter jeg det ind?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2011 af mathon

#4

      

              afstanden mellem punktet P(xo,yo) og linjen
                       
                                             L:   y = -7x + 350
              er

                                   dist(L,P(7,91367;30,29)) = |-7·7,91367 - 30,29 + 350| / √((-7)2+1)


Svar #7
07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

kan det passe at resultatet bliver altså afstanden =5,28629?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Du kan altid tjekke facit ved at tegne dig frem til situationen... tegn det ind i Geogebra.. :P


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. marts 2011 af mathon

nej


Svar #10
07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

:S Jamen hvordan sætter jeg det så ind?

Er det ikke sådan: -7*7,91367-30,29+350/(-7)^2+1

???


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. marts 2011 af mathon

              ...du sløser amatøragtigt med manglende parenteser og manglende kvadratrodstegn...


Svar #12
07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

:D det skyldes en smule dovenskab,  men det inddrager jeg med når jeg taster ind i lommeregneren..

Men nu taster jeg det her ind -7·7,91367 - 30,29 + 350 / √((-7)2+1) og ber den om at løse det.. Resultatet bliver 37.37, hvilket overhovedet ikke passer ifølge geogebra


Svar #13
07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

hjææææææælp


Svar #14
07. marts 2011 af 8745 (Slettet)

:(


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Dit punkt virker også rimelig mærkeligt.. står der i din opgave at du skal beregne for det punkt ?


Skriv et svar til: HJÆLP:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.