Matematik

Bestem løsningerne til ligningen f ’(x) = 0

07. marts 2011 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en som kan forklarer mig hvordan det lige er man løser det her?

Bestem løsningerne til ligningen f ’(x) = 0 for funktionen f(x) = 3x4 - 16x3 - 6x2 + 48x - 2, hvis graf ses herover.

Grafen er vedlagt.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du sender i et andet format end docx, er vi flere, der kan hjælpe -


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du kan direkte se løsningerne, hvor tangentens hældning er 0.

Alternativt kan du differentiere f, og så løse ligningen.


Svar #3
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

Er det her godt nok?

Vedhæftet fil:3x^4-16x^3-6x^2+48x-2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Find f ' (x)

Det ses umiddelbart at 1 og -1 er rødder

Vi kan så dividere med (x-1)*(x+1) = x^2-1 og få den 3. rod.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja - det er super.

Brug gerne jpg fremover ;-)


Svar #6
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

jeg kan aflæse på grafen af rammer x-aksen i 5,12 & 1,85 & 0,042 & 1,678. Jeg kan også aflæse rødderne er -1, +1, +4. Men jeg forstår ikke rigtigt hvordan jeg skal Bestem løsningerne til ligningen f ’(x) = 0 for funktionen f(x) = 3x^4 - 16x^3 - 6x^2 + 48x - 2. Det giver ikke rigtigt nogen mening inde i mit hoved??


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Krabasken, hvis du bruger en ældre udgave af Word, kan du downloade en pakke til det, som lader dig se .docx filer :)


Skriv et svar til: Bestem løsningerne til ligningen f ’(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.