Engelsk

' eller ikke

08. marts 2011 af itismemercedes (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej folkens har 6 sætninger, som jeg gerne lige ville have nogle af jer til at bekræfte/afkræfte om de er korrekte - jeg skal sætte apostrof HVIS der skal være der, og der kan godt være flere aporstroffer i en sætning:

1. Whos that girl?
- . Who's that girl?

2. Shes Toms girlfriend.
- . She's Toms girlfriend.

3. Lets go before its too late
- . Lets go before it's too late

4. My mothers cat eats its food.
-. My mother's car eats its food

5. Its been ages since I saw you
- . It's been ages since I saw you

6. Shes never been to Freds place
- . She's never been to Fred's place


Svar #1
08. marts 2011 af itismemercedes (Slettet)

 Er der ingen som kan sige om de er rigtige eller forkerte ?

//lars


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2011 af Tweet (Slettet)

Første er rigtig

anden er næsten rigtig - kig også på Toms

tredje er rigtig

fjerde er vist også ok

sjette er rigtig


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2011 af WhatsTheCrack (Slettet)

Tredje sætning er heller ikke helt rigtig


Svar #4
08. marts 2011 af itismemercedes (Slettet)

 2. skal det hedde " Tom's " ?

3. der skal da ikke være ' mellem Let og s ?

hvad med femeren ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2011 af WhatsTheCrack (Slettet)

Femte sætning er god nok.

Jo det skal være let's, da det er en sammentrækning af let us


Svar #6
08. marts 2011 af itismemercedes (Slettet)

arch soo - men ved punkt 2. forstår jeg altså ikke hvorfor der skal være apostrof ved Toms


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2011 af WhatsTheCrack (Slettet)

 Fordi det er genitiv. Ligesom du har gjort med Fred's i den sjette sætning 


Svar #8
08. marts 2011 af itismemercedes (Slettet)

okay tak


Brugbart svar (2)

Svar #9
08. marts 2011 af munequita (Slettet)

Genitiv formes ved at tilføje:

's til navneord i ental = Susan's, the girl's
til navneord som har uregelmæssig flertalsform = the men's, the children's

' til navneord der er regelmæssige og ender på s i flertal = the boys', the students'



1. Whos that girl?
- . Who's that girl? who's = who is

2. Shes Toms girlfriend.
- . She's Tom's girlfriend. she's = she is   Tom's = genitiv ( kig ovenfor)

3. Lets go before its too late  ( its... er lige som his and her, blot "intetkøn"/"neutral)
- . Let's go before it's too late  it's = it is    let's = let us... ( som allerede nævnt)

4. My mothers cat eats its food.  mothers= flertal (bemærk desuden den korrekte brug af its!)
-. My mother's car eats its food  mother's = genitiv (se ovennævnte beskrivelse)

5. Its been ages since I saw you ( its... er lige som his and her,blot "intetkøn"/"neutral)
- . It's been ages since I saw you it's = it has

6. Shes never been to Freds place Freds  flertal... men der er vel kun en fred!! :P
- . She's never been to Fred's place she's = she has  Fred's = genitiv

ud fra dette må du kunne se/høre hvad der er korrekt!


Brugbart svar (2)

Svar #10
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

4. My mother's cat eats its food. (ikke car, selv om biler også kan være forslugne).


Svar #11
09. marts 2011 af itismemercedes (Slettet)

# 4 det en swupper 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2011 af backus (Slettet)

Se video om engelsk ejefald her. Den instruerer i hvor apostroffen skal sættes.


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2011 af Tweet (Slettet)

#5

Det er rigtig nok, at den tredje er forkert. Jeg havde overset den -.-'


Skriv et svar til: ' eller ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.