Matematik

skæringspunktet !!!

12. maj 2005 af Jesper* (Slettet)
to linjer l og m er bestemt ved
l: 2x-y-4=0
m: x+3y+5=0
bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Isoler y i ligning l:

2x-4=y

Sæt så den værdi for y ind i ligningen for m:

x+3(2x-4)+5=0

og find x. Så sætter du x-værdien ind i en af ligningerne for linjerne og finder y.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2005 af shack (Slettet)

Ja eller bare sæt dem lig hinanden.

y=2x+5
y=-x/3 - 5/3

2x+5 = x/3 - 5/3

= 6x+15 = x - 5
= 5x = -20
x = -4

y = 2*-4+5 = -3

Holla : (-4,-3)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2005 af allan_sim

#2. Hmm.... den skal du da vist lige se på en gang mere :-)

Den skulle gerne give (1,-2) som resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2005 af shack (Slettet)

Når så må der jo være sket en lille tal fejl.

Har læst forkert af fra dig:)

l: 2x-y-4=0 = y=2x-4
m: x+3y+5=0 = y=-x/3 - 5/3

2x-4 = -x/3 - 5/3

=

6x-12 = -x -5
7x = 7
x = 1

y:
y=2*1-4 = -2

Så var den der vist

Skriv et svar til: skæringspunktet !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.