Matematik

Retvinklet trekant :-O

09. marts 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Er en trekant med sider på 6 m, 8 m og 12 m retvinklet?

Kan ikke forestille mig det :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af wintheer (Slettet)

Den er ikke retvinklet. Hvis den skulle være retvinklet, skulle hypotenusen være 18,76m.

Dette kan du udregne vha. Pythagoras (a2+b2=c2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2011 af placebo321 (Slettet)

hypotenusen giver 9,17, hvorfor den ikke er retvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af wintheer (Slettet)

Hvis den skal være retvinklet, jo.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2011 af wintheer (Slettet)

Og det burde være muligt at regne vinklerne ud vha. cosinusrelationen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg var for hurtig


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af wintheer (Slettet)

Jeg misforstod også det du sagde, med det første svar jeg skrev til dig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2011 af placebo321 (Slettet)

det bør ikke være muligt - det er muligt


Svar #8
09. marts 2011 af MariaDahl (Slettet)

 Hvordan udregner jeg det med pythagoras??


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

I en retvinklet trekant er summen af de to mindste siders kvadrater lig med kvadratet på den største side (Pythagoras). Hvis dette ikke er tilfældet i en trekant, er trekanten ikke retvinklet.

Her har de to mindste sider lægderne 6 og 8 (med underforstået længdeenhed i m). Summen af de to mindste siders kvadrater er da

62 + 82 = 36 +64 = 100 = 102

Den største side har længden 12, hvis kvadrat er 122 = 144 , som er større end 100 . Der gælder altså ikke, at summen af de to mindste siders kvadrater er lig med kvadratet på den største side, hvorfor trekanten ikke er retvinklet.

Hvis trekanten skulle have været retvinklet med 6 og 8 som de to mindste sider, skulle den største side have været lig med 10 præcis.


Skriv et svar til: Retvinklet trekant :-O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.