Matematik

hjælp til løsning af differentialligning

09. marts 2011 af smukkeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg kan simpelthen ikke løse denne opgave :( Er der en der kan hjælpe mig og forklare hvordan jeg gøre?  

Undersøg om f(x)=xe^x+3x er en løsning til differentialligningen:
y’=y+y/x-3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Hvad ville du gøre med en almindelig ligning hvis du skulle tjekke om et givet tal var en løsning? du ville sætte ind og se om det omfyldte ligningen. Du skal bare sætte f ind i stedet for y og se om det passer. 


Svar #2
09. marts 2011 af smukkeh (Slettet)

når ja det er bare mig der gøre tingene sværer for mig selv tusind tak :D

Men for at være helt sikker så er f(x) løsningen til y'? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal undersøge, om funktionen y = f(x) er en løsning til differentialligningen. Indsæt y = f(x) og y' = f'(x) i differentialligningen, og undersøg, om udtrykket på venstre side er lig med udtrykket på højre side.


Svar #4
09. marts 2011 af smukkeh (Slettet)

når så:

y=y+y^x-3x ?og f'(x)= xe^x-3

så er det ikke en løsning :S? 


Skriv et svar til: hjælp til løsning af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.