Matematik

Omskriv til tierpotens

09. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

Hvordan omskriver man tal til tierpotens?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man ganger tallet med en passende potens af 10, så der er netop 1 ciffer foran decimalkommaet, og så dividerer man med den samme potens af 10. For eksempel

875,34 = (875,34·10-2)·102 = 8,7534·102

Man skal tælle, hvor mange pladser, man skal flytte decimalkommaet for at få netop 1 ciffer foran decimalkommaet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2011 af SuneChr

# 0 :   Opgaven kan også betragtes, som:

        log a = b              ⇔          10b  =  a           for   a  > 0    og   b  tilhører  R


Svar #3
09. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Okay :) tak!


Skriv et svar til: Omskriv til tierpotens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.