Matematik
Punkmængde
Hvordan kan jeg finde arealet af P (punktmængde)?
Jeg har funktionen f(x)=-x2+5x som afgrænser sammen med førsteaksen en punktmænde P, der har et areal.
Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Find rødderne i ligningen f(x) = 0. Rødderne fastlægger grænserne for det bestemte integral, der benyttes til at beregne punktmængdens areal.
Svar #2
09. marts 2011 af Bastians (Slettet)
jeg har funder rødderne til 0 og 3. Hvad skal jeg så gøre nu?
Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Hvis funktionen er f(x) = -x2 +5x , som anført i #0, er det ikke de korrekte rødder, du har fundet.
Hvis rødderne er a og b, ordnet efter størrelse, er det søgte areal da
A = a∫b f(x) dx
Svar #5
09. marts 2011 af Bastians (Slettet)
Hvordan regnes A = a∫b f(x) dx ud når det er uden hjælpemidler?
Svar #6
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Ja, rødderne er x=0 og x=5 .
Funktionen f(x) er et polynomium. Benyt formlen ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k .
Svar #7
09. marts 2011 af Bastians (Slettet)
#6
Jeg er helt blankt, ved slet ikke hvordan formlen benyttes.
Svar #8
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Den benyttes til at finde en stamfunktion F(x) til funktionen f(x) = -x2 +5x . Når man har fundet en stamfunktion F(x) til f(x), har man så, at
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a)
Benyt formlen på hvert led i funktionen f(x) .
Svar #9
09. marts 2011 af Bastians (Slettet)
tak for hjælpen tror jeg venter til at jeg får forløbet først - det lidt svært at forstå det :-)
Skriv et svar til: Punkmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
