Matematik

Integralregning

10. marts 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kan nogen hjælpe med denne?

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x-4

A. bestem stamfunktion F til f(x)

F(x)=2∫1/2x^2-∫4=x^2-4x

B. Bestem den stamfunktion hvor linjen y=1 er tangent til grafen for F????

Nogen der har nogle gode ideer til hvordan jeg løser det.

MVH 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

    A. bestem stamfunktion F til f(x)

           F(x) = ∫ (2x-4) dx = x2 - 4x + k

           F '(xo) = f(xo) = 2xo - 4 = 0              (tangenten y = 1 = 0x + 1

                                       xo = 2

hvoraf røringspunktet (2,1) ligger på grafen for F(x):

           F(2) = 22 - 4·2 + k = 1


Svar #2
11. marts 2011 af bonzoadam (Slettet)

jeg kan ikke helt forstå hvorfor du skriver F '(xo) = f(xo) = 2xo - 4 = 0 , samt tangenten y = 1 = 0x + 1

Er det ikke netop 2x-4 der er lig med 1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2011 af mathon

   tangenten er vandret og har hældningstal 0
     hvorfor
                                2xo - 4 = 0


Svar #4
11. marts 2011 af bonzoadam (Slettet)

Ok, jeg troede den havde hældningstal=1 når y=1 :-)

 Hvordan ved jeg at den har =0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2011 af mathon

                        

                            y =       a·x + b
                            y = 1 = 0·x + 1


Svar #6
11. marts 2011 af bonzoadam (Slettet)

ok, den havde jeg ikke lige set komme:-) Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.