Matematik

differentialligning

10. marts 2011 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har simpelthen problemer med at forstå sammenhængen ved differentialligninger af 1.orden.

Dette er opgaven:

Vis at funktionen med forskrift: f(x) = 2 · exp(1 - x) - 2 · x + 2

er en løsning til det begyndelsesværdiproblem der kort kan formuleres:

y' + y + 2x = 0   og   y(1) = 2

Hvis nogen har mulighed for at forklare det skridt for skridt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Sæt f(x) ind i stedet for y og se om det passer. Det er sådan man altid tjekker om et givet udtryk er løsning en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2011 af peter lind

Find f'(x) og vis at f'(x)+y+2x=0

Vis at f(1) = 2


Svar #3
10. marts 2011 af annarosenvang (Slettet)

 det er forstået :)


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.