Matematik

Beregne vinklerne på koordinater.

10. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en sidste opgave jeg mangler, og jeg ved ikke lige hvor det her skal føre hen.

Jeg har de her punkter

L = (7,-4) og (1,-2)

M = (9,3) og (3,3)

Og mine opgaver går ud på at:

Beregn vinklerne mellem:
a) l og x-aksen
b) m og y-aksen
c) l og m


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem de to liniers hældningskoefficienter.

a) Hældningskoefficienten for linien l er lig med tangens til den søgte vinkel.

b) Hældningskoefficienten til linien m er lig med tangens til den søgte vinkels komplementærvinkel.

c) Find forskellen mellem de to liniers vinkler med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2011 af peter lind

Jeg kalder de 4 punkter for A, B, C, og D i den rækkefølge du nævner dem. vektor AB og CD er så retningsvektorer for linjerne. Vinklen mellem de 2 linjer v er så givet ved AB·CD = |AB||CD|cos(v). Du kan bruge samme formel med retningsvektor for koordinatakserne.

Alternativt kan du finde hældningskoefficienterne for linjerne og bruge at Tan(v) = hældningskoefficienten for linjen og v er vinklen mellem x-aksen og linjen.

Lav evt. en graf for linjerne.


Skriv et svar til: Beregne vinklerne på koordinater.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.