Matematik

Laks

11. marts 2011 af Jens1887 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Det antal laks, der årligt bliver fanget i Skjern Å, er vokset i perioden 2002-2006. Figuren viser, at udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær model. Y = ax+b. Hvor x er antal år efter 2002, og y er det antal laks, der blev fanget . Det oplyses, at grafen for denne lineære model går gennem punkterne (1,134) og (4,311)

Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Indsæt derefter et af punkternes koordinater i y = ax+b, og løs ligningen, så har du b


Svar #2
11. marts 2011 af Jens1887 (Slettet)

Forstår det ikke : 7 


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

(1,134) = (x1,y1)

(4,311) = (x2,y2)

Find a efter formlen i # 1

Prøv så at læse # 1 og tænk over, hvad det er, der står - så er det ikke svært at forstå


Skriv et svar til: Laks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.