Kemi

Ammoniak opløsning

12. marts 2011 af lbl6969 (Slettet)

Hej. Skal blande en 25 % ammoniak opløsning i 25000 L vand og ende med en ph på ca 9. Hvor meget af opløsningen skal iblandes vandet!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af mathon

  

   densiteten af 25-masse% NH3 er
                                                                     d = 910 g/L

                                                                     cstam = (p/100)·d/M = 0,25·(910 g/L)/(17,03 g/mol) = 13,3588 M

    Kb = 4.75

    blanding
                            pOH = 14 - pH = 14 - 9 = 5

                            [OH- ] = 10-pOH = 10-5 = (-Kb+√(Kb2+4·Kb·cb))/2
    hvoraf

                            c = (((2·10-5) + Kb)2 - Kb2) / (4Kb)

...........
på TI-89
                 Define k = 10^-4.75
                 solve((-k+√(k^2+4*k*c))/2=10^-5,c) | c>0

.........

    herefter
                           Vstam·(25000 L) / (V+(25000 L))  = c

    hvoraf
                           Vstam = c·(25000 L)) / (cstam - c)

           


 

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2011 af mathon

korrektion
til #1

  

   densiteten af 25-masse% NH3 er
                                                                     d = 910 g/L

                                                                     cstam = (p/100)·d/M = 0,25·(910 g/L)/(17,03 g/mol) = 13,3588 M

    Kb = 4.75

    blanding
                            pOH = 14 - pH = 14 - 9 = 5

                            [OH- ] = 10-pOH = 10-5 = (-Kb+√(Kb2+4·Kb·cb))/2
    hvoraf

                            c = (((2·10-5) + Kb)2 - Kb2) / (4Kb)

...........
på TI-89
                 Define k = 10^-4.75
                 solve((-k+√(k^2+4*k*c))/2=10^-5,c) | c>0

.........

    herefter
                           Vstam·cstam / (Vstam + (25000 L))  = c

    hvoraf
                           Vstam = c·(25000 L)) / (cstam - c)

           


 

                   


Skriv et svar til: Ammoniak opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.