Matematik

parabel og ligning

12. marts 2011 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle.

Har virkelig kæmpet med denne opgave, men jeg kommer ikke ingen vegne :(

Vis punkterne A(2,3) og B(5,6) ligger på parablen med ligningen y=x^2-6x+11. derefter skal ligningen bestemmes for den linje der forbinder A og B

Punktet på parablen hvis x-koordinat ligger midt mellem de to punkters x-koordinater kaldes P. Vis tangent til parablen o P er parallel med korden AB.

Jeg har også prøvet at tegne det men det ser forkert ud hver gang.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2011 af peter lind

Vis at y(2) = 3 og y(5) = 6


Svar #2
12. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

dvs. jeg skal sætte de værdier ind på x`ets plads i funktionen


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2011 af peter lind

ja


Svar #4
12. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

så får jeg f``(2)=-2 og f`´(5)=4

kan du hjælpe mig herfra


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2011 af peter lind

Du skulle sætte værdierne ind i funktionen ikke i den dobbelt afledede af funktionen. f''(x) = 2 så dine resultater er også forkerte af den grund.


Svar #6
12. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

nå okay men det giver jo det samme, f.eks. f(2)=3 også ved at bruge funktionen, f``(2)=2^2-6*2+11=3


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Alt det pjank med f '' er forkert.

Der er ingen, der har bedt om f ''.

Vi arbejder med f(x)

Læs nu # 2, 3 og 4 igen.


Svar #8
13. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

f(2)=3

f(3)= 3^2-6*3+11=2

er det dét du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2011 af peter lind

Du skal ikke beregne f(3). Se #1


Svar #10
13. marts 2011 af Bladlus (Slettet)

nåå nu jeg med, tak


Skriv et svar til: parabel og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.