Kemi

Mg(NO3)2 mængdeberegning, hjælp søges!

12. marts 2011 af Bøllemis123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder lige med en opgave og løbet ind i et problem ved del opgave D. da jeg tænker, at den formelle koncentration af Mg(NO3)2 ikke kan være den samme som den aktuelle koncentration af Mg2+, håber at der er nogle der kan hjælpe mig!!  (-:  Her er mine svar, håber nogle kan hjælpe mig med hvor fejlen/fejlene ligger henne:

Der afvejes 3,35 g Mg(NO3)2.

A. Bestemmelse af stofmængden af den afvejede mængde Mg(NO3)2:

M(MgNO3)2)  =  148,3149 g/mol

nmg(NO3)2= 3,35 g / 148,3149 g/mol  = 0.0226 mol

Stoffet opløses i demineraliseret vand i en 500 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

B. Bestemmelse af den formelle koncentration af Mg(NO3)2 i den fremstillede opløsning:

cMg(NO3)2= n(Mg(NO3)2)  / Vopl  = 0.0226 mol / 0.500 L = 0,0452 mol / L 

Når Mg(NO3)2 opløses i vand, spaltes saltet i frie ioner.

C. Færdiggørelse af Mg(NO3)2 ' s og vands reaktionsskema:

Mg(NO3)2 (s)  ----> Mg2+ (aq)  +  2NO3- (aq)

D.  Bestemmelse af de aktuelle koncentrationer af [Mg2+] og [NO3- ] i opløsningen:

Den aktuelle koncentration af  [Mg2+]  = n (Mg2+) / Vopl  =  0,0226 mol  / 0,5 L = 0,0452 mol / L

Den aktuelle koncentration af [NO3-] må være [NO3-] = 0.0452 mol / L * 2 = 0.0904 mol / L, da Mg2+ og NO3- reagerer 1 : 2, hvilket kan udledes ud fra reaktionsskemaet i forrige opgave.

Jeg tænker, at et eller andet må være helt galt i delopgave D, HJÆLP!?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Koncentrationerne kan meget vel være ens, da nitratsalte er letopløselige.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

c(Mg) = c(Mg(NO3)2) idet der kun indgår ét Mg pr. molekyle.

c(NO3) = 2*c(Mg(NO3)2) idet der indgår 2 NO3 pr. molekyle.


Svar #3
12. marts 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

Arh okay, det vil altså sige, at det jeg har gjort er rigtigt nok så? (:


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeps. Såfremt du har tastet korrekt ind på lommeregneren ser det hele rigtigt ud.


Svar #5
12. marts 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

Og dette kan udledes udfra reaktionsskemaet fra delopgave C ikke?


Svar #6
12. marts 2011 af Bøllemis123 (Slettet)

Ej hvor godt! Tusind tak for din hjælp (-:


Skriv et svar til: Mg(NO3)2 mængdeberegning, hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.