Matematik
Haster
Har brug for start hjælp
Svar #1
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Bestem først skæringspunkterne mellem graferne ved at løse ligningen f(x) = g(x) . Lad x-koordinaterne til skæringspunkterne være a og b . Løs derefter ligningen
a∫b |f(x) - g(x)| dx = 36
som en ligning i k .
Svar #2
13. marts 2011 af bombay2001 (Slettet)
Jeg har sat g(x)=f(x) og har fået x=0 og x=2*k hvilken skal være a og b... Jeg kan desværre ikke se det umiddelbart.
Svar #3
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ligningen f(x) = g(x) lyder
f(x) = g(x) ⇒ x2 -kx = kx ⇒ x2 -2kx - 0 ⇒ x(x -2k) = 0 ⇒ x = 0 ∨ x = 2k . Endvidere gælder der, at g(x) ≥ f(x) for alle x ∈ [0;2k] . Arealet af punktmængden M er derfor
A(M) = 0∫2k (g(x) - f(x)) dx = 0∫2k (2kx -x2) dx = [kx2 -(1/3)x3]2k0
= k·(2k)2 -(1/3)·(2k)3 = (2k)2·k·(1 - (2/3)) = (4/3)·k3
Vi skal nu bestemme k, så A(M) = 36, dvs
(4/3)·k3 = 36 , eller k3 = 27 eller k = 3
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
