Matematik

Haster

13. marts 2011 af bombay2001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej) 

starhjælp vil være super

Vedhæftet fil: kasse.bmp

Brugbart svar (3)

Svar #1
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Drivhuset har form af et prisme, hvis grundflade er en retvinklet trekant med kateter h og b. Udtryk rumfanget ved h og b og benyt dernæst, at rumfanget er lig med 40 til at isolere h . Udtryk dernæst overfladearealet af de tre glasflader ved h og b, og indsæt så udtrykket for h deri.


Svar #2
13. marts 2011 af bombay2001 (Slettet)

Vil du ikke starte lidt af opgaven for mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at læse vejledningen i #1.

Drivhusets rumfang er arealet af grundfladen ganget med højden, dvs

V = (1/2)·h·b·5b = (5/2)·h·b2 .

Det oplyses, at rumfanget V er lig med 40 , så vi har

40 = (5/2)·h·b2 , hvoraf

h = 16/b2 .

Drivhuset har tre flader af glas, nemlig to der har form som en retvinklet trekant, og en som har form som et rektangel. De to retvinklede trekanter er kongruente og har kateter h og b, mens rektanglet har en side på 5b, mens den anden side er hypotenusen i en af de to retvinklede trekanter. Det samlede overfladeareal af de tre glasflader er da

A = (1/2)·h·b·2 + 5b·√(b2 + h2)

   = 16/b + 5b√(b2 + 256/b2)

   = 16/b + 5·√(b4 + 256)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

#3 - Er der ikke en fejl i dine beregninger?

Den bør da hedde:

A = (1/2)·h·b·2 + 5b·√(b2 + h2)

   = 16/b + 5b√(b^2 + 256/b^4)

   = 16/b + 5·√(b^4 + 256/b^2)


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.