Matematik

Regresionsanalyse

13. marts 2011 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godmorgen,

jeg har problemer med en en opgave hvori der skal anvendes regresionsanalyse:

Opgave 7

I tabellen er angivet antallet af svært overvægtige voksne danskere over 16 år for perioden 1987-2005.

Antal år efter: 1987, 0, 7, 13, 18
Antal svært overvægtige: 252036, 343759, 407931, 473526

Udviklingen i antallet af svært overvægtige kan beskrives ved en funktion af typen f(x) = ax + b,

hvor f(x) er antallet af svært overvægtige danskere over 16 år til tidspunktet x (antal år efter 1987).
 

a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for f.
 

Det jeg har problemer med, er at skrive tallene ind på TI-89-lommeregneren. På list 1 skriver jeg tallene 0, 7, 13 og 18 og på list 2 skriver jeg tallene 252036, 343759, 407931 og 473526, men det kan lommeregneren ikke forholde sig til. Hvordan skal tallene skrives ind?

 

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

Hvis du ikke har fundet funktionsforskriften for f er den (som regression af en linear linje):

f(x)12149,116*x+253896,4

Med en R2-værdi som er: 99,84

Skal du have det vist på din lommeregner? Ellers findes der utallige programmer til din computer som kan lave statistisk regression for dig. Jeg benytter: Graph


Svar #2
13. marts 2011 af Ristedorte (Slettet)

Jeg skal bare benytte tabellens data til at bestemme en forskrift for f, men det ville være bedst på lommeregneren... Men tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2011 af JW09496 (Slettet)

Det er rigtigt skrevet ind i listerne.....

LIST 1=x værdierne=årstal

LIST 2=y værdierne=antal overvægtige

Tast F4 scroll ned og vælg 3:regressions tast enter vælg 2:Linreg(ax+b) tast enter enter

Så får du a=12149.1 og b=253896

Håber det hjælper......


Svar #4
13. marts 2011 af Ristedorte (Slettet)

Mange tak


Svar #5
13. marts 2011 af Ristedorte (Slettet)

#4

Det var også det jeg gjorde til at starte med, men problemet er, at min lommeregner sig "domain error".


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2013 af Iben13Larsen (Slettet)

Hvordan kan man regne det i geogebra?


Skriv et svar til: Regresionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.