Kemi

volumenændring - hjælp :)

13. marts 2011 af 333333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi betragter nedenstående ligevægt:
SO2(g) + NO2(g) ? SO3(g) + NO(g)

Ved en bestemt temperatur er ligevægtskonstanten KC = 5.
Ved denne temperatur findes [SO2] = 0,6 M, [NO2]= 0,3 M og [SO3]= 1,1 M, [NO] = 0,8 M.
 

 Lige store volumener SO2(g) og NO2(g) fyldes i en beholder på 3 L. Temperaturen øges til 827°C, og gasblandingen holdes på denne temperatur, indtil ligevægt er opnået. Trykket er da 9 bar i beholderen.

 Beregn hvor mange mol gas, der er i beholderen totalt. - 

Jeg forstår slet ikke hvordan jeg skal løse opgaven. Er der nogen der kunne hjælpe, tak :)


Skriv et svar til: volumenændring - hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.